De 3 voordelen van een schuifdeur voor de trap

Heb je een huis waarbij de trap in een grote kamer staat? Dan is het vaak handig om een schuifdeur (in combinatie met een wand) te plaatsen. Een schuifdeur voor je trap heeft namelijk verschillende voordelen, zoals dat hij tocht tegenhoudt, veilig is én het allerbelangrijkst: de schuifdeur staat mooi in je ruimte. Ik geef je 3 redenen waarom een schuifdeur voor je trap de ideale oplossing is.

Zwart Stalen Hoekwand voor de trap GewoonGers

1. Met de schuifdeur geen tocht meer, wél warmte

Als de trap in een grote ruimte staat, zoals je woonkamer of keuken, dan is het zonde dat de trap niet wordt afgesloten. Het openlaten van de trapopgang zorgt er namelijk voor dat de ruimte die je verwarmt, meer moeite heeft om warm te blijven. De warmte gaat met de trap mee naar boven of beneden. Als je een schuifdeur voor de trap zet, dan blijft de warmte gewoon waar hij moet zijn! Daarnaast houdt de schuifdeur tocht tegen, die zou kunnen ontstaan tussen de ruimtes. Met de schuifdeur bespaar je dus flink op je energierekening.

Dubbele schuifdeur bij trap GewoonGers Schuifdeur voor de trap
Dubbele stalen schuifdeur GewoonGers

2. Een schuifdeur voor de trap is veilig

Vooral als je kinderen en huisdieren hebt en je liever niet hebt dat zij ongestoord naar boven of beneden kunnen lopen (of rennen), is een schuifdeur voor de trap handig. Zeker kleine kinderen maken de deur niet gemakkelijk open. En áls kinderen de schuifdeur voor de trap openen, dan lopen ze bewuster naar beneden of boven. Is de kust weer veilig of loop je een aantal keer heen en weer op de trap? Een schuifdeur zet je gemakkelijk helemaal open, zónder last van een vervelende draai te hebben.

3. De schuifdeur is mooi!

De eerste 2 voordelen van een schuifdeur voor de trap zijn handig om te gebruiken als je je op logica beruste huisgenoot nog moet overhalen. Maar los van dat de schuifdeur voor een trap tocht tegenhoudt en veilig is, is het ook gewoon heel mooi! Je geniet van de voordelen van een deur, zonder tegen een dicht, wit vlak van een deur of muur aan te kijken. Je houdt je ruimte optisch groter, omdat je geen muur of dichte deur voor de trap hoeft te zetten.

FAQ

  • Wordt een stalen Gers deur helemaal op maat gemaakt?

    Zeker, bij GewoonGers wordt jouw deur helemaal aangepast op jouw situatie. Of je nu voor een opdekdeur, taatsdeur, schuifdeur of roomdivider gaat. Wel zo gemakkelijk.

  • Kan ik warmte besparen met deuren van GewoonGers?

    Jazeker! Verschillende oplossingen van GewoonGers dragen bij aan het besparen van warmte in huis. In grote woonruimtes kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wand met openslaande binnendeuren of een glaswand met aluminium schuifdeuren. Zo kun je ervoor kiezen één kleinere ruimte te verwarmen. Tussen hal en woonkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opdekdeur met kozijn tot het plafond óf voor een op maat gemaakte stompe deur of opdekdeur die aansluit op jouw eigen kozijn.

  • Wat zijn de voordelen van een schuifdeur?

    Wanneer je een relatief kleine ruimte hebt, en een scharnierdeur (zoals een opdekdeur of taatsdeur) te veel ruimte inneemt, is een schuifdeur de geschikte oplossing. Let op: je moet wel voldoende ruimte náást de schuifdeur hebben, zodat je hem kunt openen (wel zo handig).