Bronzen, stalen deuren en wanden combineren

Je ziet het steeds vaker: een bronzen, stalen deur of wand in huis. Hartstikke logisch, want een bronzen deur past toch in ieder interieur! In dit artikel laat ik je graag 3 verschillende interieur stijlen zien waarin een bronzen, stalen deur wordt toegepast. Lees snel verder voor een bronzen deur in combinatie met Scandinavisch chic, klassiek én wabi sabi.

GewoonGers bronzen deur brons rook matglas

Combinatie 1: Scandinavisch chic

Minimalistische meubels, natuurlijke materialen én warmte: dat is Scandinavisch chic wonen. Scandinavisch chic, of scandi chic, draait om rust en gezelligheid. Hoewel een Scandinavisch interieur vooral met lichte kleuren gevuld is, mag je bij Scandinavisch chic wat warmere kleuren en materialen gebruiken om meer gezelligheid te creëren. Combineer bijvoorbeeld lichte meubels in poederkleur met een donkerblauwe muur. Of kies voor een bronzen deur in plaats van een standaard, witte deur! Zo creëer je direct meer warmte in je Scandinavisch chique interieur, zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke kleuren.

Scandinavisch chic met bronzen deur

Combinatie 2: Klassiek

Ga je voor een klassiek interieur, dan kies je vaak voor warme kleuren, ronde vormen en sierlijke printjes. Het klassieke interieur straalt een en al warmte uit. In een klassiek interieur, met haar warme kleuren, misstaat een witte deur al snel. De bronzen, stalen deur is een ware toevoeging en valt precies in de gewenste kleurencombinatie van een interieur met antieke spullen en warme kleuren.

Klassiek interieur GewoonGers bronzen deur

Combinatie 3: Wabi sabi

Wij zijn fan van het Wabi sabi interieur! Wabi sabi gaat verder dan alleen je huis: het is meer een levensstijl. Rust staat centraal, waarbij je de focus legt op wat je al hébt, in plaats van wat je nog wilt. Het interieur kenmerkt zich door het accepteren van imperfecties. Een vaas van aarde die niet symmetrisch is, een houten tafel met nerven erin: dit zijn prachtige kenmerken van materialen! De rust in het interieur creëer je door natuurlijke materialen en neutrale kleuren te gebruiken. De bronzen deur van GewoonGers past goed in het kleurenpallet van Wabi sabi. Je kan er trouwens van uitgaan dat de deur wél perfect is!

Wabi sabi met bronzen deur GewoonGers

De bronzen kleur

De bronzen kleur van GewoonGers komt dicht in de buurt van RAL 7006 (Earth Clay). De kleur pakt bruintinten én grijstinten op en is een ware toevoeging voor élk interieur: of je nu voor modern of klassiek gaat. Voor een éxtra warme uitstraling heb je ook de mogelijkheid om voor brons rookglas te kiezen. Meer privacy gewenst? Je hebt ook de keuze uit brons rook matglas óf aluminium beplating in dezelfde kleur als de profielen. In vtwonen weer verliefd op je huis is de bronzen deur al toegepast: eentje met helder glas en eentje met aluminium beplating in het brons.