De Blaak: het bier

De Blaak is een stevige, Rotterdamse India Pale Ale van 6,5%. Het amberkleurige bier heeft een smeuïge schuimkraag en bevat aroma’s van lychee, kiwi, hooi en citrusvruchten. De frisse, bittere hop smaken worden gebalanceerd door een aangename karamelbasis, die zorgt voor een zacht zoete afdronk.

Ingrediënten: water; pils, caramel malts; apollo, saaz bitter hops; columbus, cascade, chinook dry hops; top fermenting yeast.

Aanbevolen drinktemperatuur: 10℃. Koel en donker bewaren. Drink verantwoord. Geen statiegeld. Recyclebaar. Bevat gluten.

De Blaak: de straat

In het centrum van Rotterdam vind je een grote straat: De BlaakDe straat is ‘slechts’ een halve kilometer lang, maar doet vooral groot aan omdat hij tientallen meters breed is. Op Blaak vind je een spoor-, tram én busstation, veel kantoorgebouwen en een aantal van de toeristentrekkers van Rotterdam: de kubuswoningen, het Potlood en de Markthal.

Tot de 19de eeuw bestond De Blaak geheel uit water. Daar dankt de straat dan waarschijnlijk ook zijn naam aan. Het oudnederlandse woord ‘blaak’ betekent namelijk ‘blinkend water’. In 1867 werd een deel van De Blaak gedempt (opgevuld) om een postkantoor te bouwen. Het resterende deel van het water werd in 1940 gedempt. Van de straat was namelijk weinig meer over door het Duitse bombardement op 14 mei 1940. Blaak is verder opgevuld met het puin van het bombardement.

De Blaak: het model

GewoonGers heeft 3 voorgeselecteerde glasindelingen: De Kaap, De Blaak en De Meent. 

De Blaak heeft 3 gelijke glasindelingen. Deze deur is ideaal voor fans van symmetrie.