De Kaap: het bier

De Kaap is een frisse en hoppy American Blond (BLONTT). De ruime hoeveelheid dryhop geeft dit bier extra karakter en smaak. Gebrouwen om te genieten van het moment.

Ingrediënten: water, mout, hop en gist. Bevat gluten. 5,5% alcohol.

Aanbevolen drinktemperatuur: 6℃. Koel en donker bewaren. Drink verantwoord. Geen statiegeld. Recyclebaar.

De Kaap: de wijk

Onder het centrum, bij de havens van Rotterdam, vind je het schiereiland Katendrecht: een hippe, bruisende wijk met een rijk verleden. Zo stond Katendrecht, of De Kaap, vroeger ook wel bekend als zeemanskwartier, hoerenbuurt en Chinatown. Je vond er namelijk veel goedkope arbeiderswoningen, loodsen en kroegen. Zeelui wachtten in Katendrecht op een schip waar ze weer konden werken. Er werd veel opium gebruikt op het schiereiland: Katendrecht had in de 20ste eeuw namelijk de grootste Chinese gemeenschap van Europa. De wijk vormde zich tot een ongure wijk waar werd gestolen, gevochten en prostitutie werd bedreven.

De laatste jaren wordt Katendrecht continu gerenoveerd en vernieuwd. Inmiddels staat De Kaap zelfs bekend als hippe wijk met veel restaurants, barretjes en bezienswaardigheden. Je vindt er de Fenix Food Factory, de ss Rotterdam, de maker van dit bier – De Kaapse Brouwers – én onze oude showroom! Een écht unieke wijk met karakter en geschiedenis. Het is dan ook logisch dat deze wijk één van onze modellen is geworden.

De Kaap: het model

GewoonGers heeft 3 voorgeselecteerde glasindelingen: De Kaap, De Blaak en De Meent. 

De Kaap heeft 3 ongelijke glasindelingen. Dit geeft de deur een speels én ruimtelijk effect, omdat je niet tegen de deellijnen aankijkt. Een uniek GewoonGers model, voor een unieke wijk. Een naam waar je trots op kunt zijn.